Még mindig nincs meg a tavaly ilyenkor csónakról vízbe esett és a Tiszában Tiszaburánál eltűnt egyik férfi

Megosztás

Több mint egy éve nincs meg az a férfi, aki tavaly január elején borult csónakról negyedmagával Tiszaburánál a Tiszába. Ketten akkor megmenekültek, ketten viszont a vízbe fulladtak. Egyikük holttestét már megtalálták, de a másik személyre még mindig nem akadtak.

Négy férfi ment csónakkal a Tiszára tavaly január elején éjjel, hogy horgásszanak. A csónakjuk azonban vízbe fordult. Ketten ki tudtak úszni, de ketten elsüllyedtek a vízben.

Sokáig keresték őket, de mivel nem találtak rájuk, feladták a reményt, hogy élve előkerülnek.

Mint azt a megyei rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre közölte, a két eltűnt közül az egyik férfi holttestét 2023. május 17-én a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Tisza tiszaroffi szakaszánál megtalálták. A másik férfit a Karcagi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözi.

Az esettel kapcsolatosan a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságon vízi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indult, melyet a nyomozóhatóság 2023. július 6-án felfüggesztett. 

A megtalált férfivel kapcsolatban cikk is megjelent a Blikkben. A két eltűnt közül a fiatalabb, Pozák János holttstét rettenetes állapotban fogta ki egy férfi Tiszaroffnál. A másik férfit, a 33 éves Rostás Gyulát ahogy írtuk, még mindig nem találták meg.

Nyitóképünkön: Villás Zsolt azt mutatja, hogy itt bukkant rá a borzalmas állapotban lévő holttestre / Fotó: Pozsonyi Zita/Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek